USF:s årsmöte i Tobo

Ett 20-tal ledare från 13 klubbar var närvarande då ordf Arne Pettersson hälsade välkommen till det 63:e årsmötet i Upplands Skidförbund, platsen var Folkets hus i Tobo, alltså på helig skidmark, där fanns tidigare skidfabriken som tillverkade Limex-skidan, som levererade skidor till stora delar av världs-eliten, som Sixten Jernberg, Assar o Toini Rönnlund, Janne Stefansson m.fl.

Vi kan läsa i alpina-verksamhetsberättelsen att uppland hade deltagare på VM:et i Åre, Ida Dannewitz fick startplats i alpina kombinationen, super-G och Störtlopp, i samma kombination tog Ida brons  på JVM… distriktet har även haft åkare på Fis tävlingar i Asien, och starter i Europacupen…

På längd kan nämnas att uppland kom på 3.e plats i ICA-cupens riksfinal för 13-14 åringar, där Moa Söderqvist hade 2st 5:e placeringar i distans o skicross och Gustav Jäderblom var 8:a på distans, 5:a i sprint och 4.a skicross… på seniorsidan är Östervålas Pontus Nordström vårt stora ”ess” med många fina plac i långloppscupen,  tillhör där Teamet Serneke, i det teamet åker också Julia Angelsiöö Storvreta med den äran…

Arne Pettersson omvaldes till ordförande för kommande år, om övriga val hänvisar jag till hemsidan…

Tack! till familjen Johansson som fixar mötet med bravur, Sten sköter klubban, Carina och Björn bjuder på smörgåstårta o dryck… Tack!

I Tobo Folkets hus hölls
USF:s 63:e årsmötet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

oktober 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Kommentarer

Vädret Månkarbo