Janne i USF/LK

Janne Karlsson bor i Örbyhus, åker skidor för OK Borgen i Tobo, är med i Upplands Skidförbunds/LK, mest som tävlings-fixare men sköter alltid penna/data vid möten… jag skrev några frågor till Janne, var intresserad av hans idrottande o motionerande… svaren ska jag försöka återge här  > >

Janne åkte nu i vinter sitt 29 Vasalopp (i följd) nästa år om hälsan är med, så blir det 30 st, efter dessa blir han med som veteran, och får gul nummerlapp.

 Janne berättar att som liten åkte han på skidturer med sina föräldrarna, då var det gott att stanna till, och käka av medhavd matsäck.

Han är uppväxt nära elljusspåret i Örbyhus, så där blev det många rundor… bl.a poängtävlingar och några Nordupplands-mästerskap (en 4:e plats 1978)… i tonåren väcktes motorcykelintresse så Enduro blev det några år, men två vurpor med hjärnskakning som följd satte stopp för detta.

Men hans meriter, utom 29 x Sälen-Mora, är imponerande… har åkt 17 Finnmarksturer i Ludvika det på MTB, är i år på väg att slutföra sin 28:e klassiker vid Vättern… var med i innebandygäng  som yngre, hjälpledare i simklubben Österby SS.

Så hjälper han sina döttrar Elin o Alva, som har placeringar så bra som runt 30 på Tjejvasan (åker utan fästvalla) och även bra tider på hela 9 milen. Janne har tillsammans med dotter Alva cyklade Örbyhus – Grövelsjön på två dagar… Imponerande… kul för mig att få jobba med ”skidor” tillsammans  med Janne. Som naturligtvis fixar målet med 30 vasalopp.  LYCKA TILL! 

Janne Karlsson OK Borgen
OK Borgens Elin – Alva – pappa Janne Karlsson före start i Tjejvasan 25/2 2017

2 Responses to Janne i USF/LK

  • Bertil skriver:

    Svar till Sten… ja den är fin… men rött och blått (Månkarbos) är finast, så snyggt på skidåkare och mot den vita snön… jag tror nog Sten gärna håller med, ett visst fotbollslag, har ju dom färgerna… /Bertil

  • Sten skriver:

    Ingen tvekan vilken klubb som har snyggaste flaggan.

april 2019
M T O T F L S
« mar   maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Senaste inlägg
Kategorier
Tävlingsprogram USF
Bertils Länklista
Världscupen
Kommentarer

Vädret Månkarbo