Info om ICA-cupen 2017

Info från Upplands ICA-cupledare >> till många berörda om ICA-cupen 2017.

Hej allesammans!
Ni som får detta mail har antingen egna barn som är aktuella för ICA-cup 2017 eller så har ni en roll i era respektive klubbar och kan sprida denna information vidare (vidarebefordra gärna detta mail till berörda föräldrar och ungdomar).
Skidsäsongen är i full gång och trots den snöfattiga vintern kan klubbar i Uppland erbjuda fina tränings- och tävlingsförhållanden, tur att det finns konstsnö och driftiga föreningspersoner. Upptakten av tävlingssäsongen har varit mycket positiv och det är riktigt roligt att se ungdomarna i spåren, vilken härlig teknikutveckling de visar och vad många åkare vi har. Fina prestationer avlöser varandra och toppresultat har synts från flera håll, både vid Upplandstävlingar och tävlingar utanför distriktet. Detta bådar gott inför vinterns höjdpunkt, ICA-cup i Bollnäs den 10-12 mars.
Nu på lördag den 4 februari kommer distriktsfinalen för ICA-cup att genomföras i Häverödal, med Öregrunds IK som arrangör (se info i tävlingskalendern). Hoppas att alla 13-14-åringar dyker upp då! Tävlingarna (sprint och skicross) går i klassisk stil, precis som vid riksfinalen. Eftersom uttagningarna ska bli rättvisa och efterlikna riksfinalen så mycket som möjligt ska skidorna fästvallas så att diagonal teknik kan genomföras. Under dagen ska samma par skidor användas under tävlingarna, sannolikt kommer skidparet att märkas inför sprintloppet. Sprintloppet kommer att ha en åktid på cirka två minuter för de snabbaste åkarna. Skicrossbanan kommer att bestå av diverse hinder, bl a slalom, snurrhinder, bågar, hopp och back-port. Det kommer att bli en fantastisk skiddag för både tävlande och publik!
Efter tävlingarna och prisutdelningen för 13-14-åringarna kommer vi att ha ett informationsmöte om ICA-cup för ungdomarna och deras föräldrar. Tid och plats meddelas på tävlingsdagen. Då kommer vi ledare (Anders Adill och Pernilla Söderqvist) att gå igenom planering och upplägg inför ICA-cup-resan samt svara på frågor från ungdomar och föräldrar. Dessutom kommer vallaansvarig för Upplandstruppen, Jonas Karlberg, informera om riktlinjer gällande skidutrustningen och preparering.
Gå gärna in på Upplands skidförbunds hemsida, http://uppland.skidor.com , och läs dokumentet om uttagningsreglerna för ICA-cup i Uppland. Hör av er om ni har frågor.
Ha det gott och hoppas vi ses på lördag. Och kom ihåg att sprida denna information till berörda ungdomar och föräldrar i era föreningar. Vi vill ju ha en bredd och stark trupp från Uppland i Bollnäs!
/Anders Adill, Pernilla Söderqvist och Jonas Karlberg
januari 2017