Henrik och Jakob i häftigt avslut

 Vaeride-Open, en häftig tävling som genomfördes i Trillevallen i dag 3 maj… tävlingen är en stafett med en varvbana, där det gäller att under 4 timmar köra flest antal varv…  (banan 1 km uppför och 1 km nedför)… lagen får bestå av 1-4 delt.

 I tävlingen möttes skidalpinister, topturare, längdåkare och löpare… fritt att använda toppturskidor, splitboard, telemark, snöskor, löparskor.

Tyvärr blev det oväder och tävlingen fick avslutas efter cirka 2 timmar… segrade gjorde laget med Axel och  Olle Jonsson, samt Månkarbos Henrik Casserlund, även ”våran” Jakob Jansson deltog i ett lag som kom 3:a eller 4:a… då jag pratade med Henrik fanns ingen resultatlista, men han lovade höra av sig med rätt plac för Jakobs lag… Jakob tävlade i vanliga löparskor.

 Henrik har specialskidor för denna sport, … för Henrik blir det seriös sattsning på kommande år, att året som varit har varierat med bättre o sämre tävlingar… där Vasaloppet och Haldo Hanssons Minne varit ”höjdare” . Henrik jobbar nu i Vålådalen, men tävlar kvar för Månkarbo…i dag var det ett tuft jobb som fick avsluta säsongen men samtidigt start för 2014-15, säger Henrik…

Här kördes tävlingen Klar för start i Vaeride-Open Henrik i röd jacka

Vaeride-Open Jakob bilder från Ulf Jansson… klick = förstoring

 

maj 2014
M T O T F L S
« apr   jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Senaste inlägg
Kategorier
Tävlingsprogram USF
Bertils Länklista
Världscupen
Kommentarer

Vädret Månkarbo